Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Friends Cast: 10 χρόνια μετά



Αν είσαι γέννημα-θρέμα των 90's, τότε σίγουρα γνωρίζεις την - θρυλική πλέον - σειρά "Friends". Μία σειρά που έθεσε τις βάσεις για τις επόμενες σειρές, με πολλές να προσπαθούν να την μιμηθούν, αλλά να αποτυγχάνουν παταγωδώς.


Ποιός δεν έχει γελάσει με τα αστεία του Chandler, τις γκάφες του Joey, ή τις χυλόπιτες του Ross; Με την μανία για τελειότητα της Monica, τις εκλάμψεις της Phoebe, ή την κακομαθημένη Rachel; Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο επεισόδιο, οι ατάκες είναι μοναδικές! Το γέλιο διαδέχεται το κλάμα, σε μία τηλεοπτική σειρά που μέτρησε 10 σεζόν, ξεκινώντας στις 22 Σεπτεμβρίου του 1994, και κλείνοντας, με ένα επεισόδιο-σταθμός για την ιστορία της τηλεόρασης, μετρώντας 52..5 εκατομμύρια τηλεθεατές ( κάνοντάς το το 4ο μεγαλύτερο φινάλε σειράς στην ιστορία και το επεισόδιο με τη μεγαλύτερη θεαματικότητα της 15ετίας ), στις 6 Μα:ίου 2004.

Αλλά τι έχουν κάνει από τότε μέχρι τώρα, σε αυτά τα 10 χρόνια, οι πρωταγωνιστές της σειράς; Ας δούμε λεπτομέρειες:










Η Lisa Kudrow στα Βραβεία Streamy - 2009
Lisa Kudrow ( Phoebe Buffay / Ursula Buffay ): Η ηθοποιός που ενσάρκωσε την εκκεντρική Phoebe, έχει πάρει μέρος σε αρκετές ταινίες, όπως "Analyze This" και "Analyze That" ( με Robert De Niro και Billy Crystal ), "P.S. I Love You" ( Hilary Swank και Gerard Butler ) και BandSlam ( Vanessa Hudgens ) και "Neighbors" ( Seth Rogen και Zac Efron ). Πρωταγωνίστησε στη σύντομη σειρά "The Comeback", ενώ τώρα πρωταγωνιστεί στην διαδικτυακή σειρά "Web Therapy", για την οποία έχει προταθεί και για Emmy!




Η Courtney Cox σε έξοδό της, το Μάιο του 2010
Courtney Cox ( Monica Geller ): Η φωνακλού Courtney Cox, γνωστή και ως "Monica", έχει προχωρήσει με επιτυχία, μετά το τέλος της σειράς. Αφού πρώτα πρωταγωνίστησε στο πασίγνωστο θρίλερ "Scream" ως Gale Weathers, ενσαρκώνοντας τον ρόλο και στα sequel της ταινίας, πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο στην γνωστή σειρά "Cougar Town", στην οποία έχει αναλάβει και χρέη σκηνοθέτει σε αρκετά επεισόδια. Η Cox παντρέυτηκε το 1999 με τον David Arquette ( "Scream" ), κατά την διάρκεια της 5ης σεζόν της σειράς, χωρίζοντας όμως τελικά πέρυσι, μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα στο γάμο τους.








Η Jennifer Aniston στην τελετή απονομής του
αστεριού της στο Hollywood Walk of Fame
τον Φεβρουάριο του 2012
Jennifer Aniston ( Rachel Green ): Την μεγαλύτερη επιτυχία, από τις γυναίκες της σειράς, την είχε, αναμφισβήτητα, η sexy, Jennifer Aniston. Κερδίζοντας τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία το 2003, στο "Bruce Almighty", μαζί με τον Jim Carrey, με τον οποίο ξανασυνεργάστηκε το 2008 στην ταινία "Marley & Me", έχει επίσης παίξει, μεταξύ άλλων, στα "The Break-Up" ( 2004 με Vince Vaugh ), "Just Go With It" ( 2011 με Adam Sandler και Nicole Kidman ) και "Horrible Bosses" ( 2011 με Colin Farrell, KEvin Spacey, Jamie Foxx ). Το 2012 παρέλαβε το δικό της αστέρι στο Hollywood Walk of Fame, ενώ είχε υπάρξει παντρεμένη με τον Brad Pitt από το 2000 έως το 2005.


Ο David Schwimmer στο Διεθνές Φεστιβάλ
Κινηματογράφου 2010 στο Τορόντο

David Schwimmer ( Ross Geller ): Ο ηθοποιός που ανέλαβε τον ρόλο του, "φύτουκλα", μεγαλύτερου αδερφού της Monica, έχει πρόσφατα ξεκινήσει καριέρα σαν σκηνοθέτης, κάτι που κυνηγούσε από τον καιρό της σειράς, αφού έχει σκηνοθετήσει κάποια από τα επεισόδια εκεί. Έκανε το ντεμπούτο του σαν σκηνοθέτης το 2007 με την ταινία "Run Fatboy Run", ενώ το 2010 παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Zoe Buckman.



Ο Matthew Perry στην 62η τελετή Βραβείων
Emmy, 29 Αυγούστου 2010
Matthew Perry ( Chandler Bing ): Ο αστείος και γεμάτος ατάκες, Chandler, οφείλεται ίσως στο αστείρευτο κωμικό ταλέντο του ηθοποιού που ανέλαβε να τον ενσαρκώσει, Matthew Perry. Τόσο μεγάλο ταλέντο, που οι σεναριογράφοι δεν δίσταζαν συχνά να τον συμβουλεύονται για ατάκες. Μετά το τέλος της σειράς, ο Matthew πρωταγωνίστησε σε αρκετές ταινίες, όπως "Fools Rush In" ( 1997 με Salma Hayek ), "The Whole Nine Yards" ( 2000 ) και "The Whole Ten Yards" ( 2004 με Bruce Willis ) και "17 Again" ( 2009 με Zac Efron ). Πρωταγωνίστησε επίσης και στην ταινία "The Ron Clark Story" ( 2006 ), βασισμένη στη ζωή του καθηγητή Ron Clark, ρόλος για τον οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές, καθώς και μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα!


Ο Matt LeBlanc κατά την βράβευσή του με
Χρυσή Σφαίρα, το 2012

Matt LeBlanc ( Joey Tribbiani ): Ο γοητευτικός Matt LeBlanc, που ενσάρκωσε με τεράστια επιτυχία τον, γυναικά, Joey, είναι ο πιο επιτυχημένος από τους άνδρες φίλους της σειράς. Αφού προσπάθησε να κρατήσει τον Joey "ζωντανό", πρωταγωνιστώντας στην spin-off σειρά "Joey" για 2 σεζόν, ο Matt περίμενε υπομονετικά τον επόμενο ρόλο. Αυτός, ήρθε από τον David Crane, έναν από τους δημιοθργούς της θρυλικής σειράς, ο οποίος έγραψε μία σειρά για τον Matt LeBlanc, τον ηθοποιό που έπαιξε τον Joey στην σειρά "Friends" ( είναι λιγότερο περίπλοκο απ'ότι ακούγεται ! ), ρόλος για τον οποίο κέρδισε μία Χρυσή Σφαίρα, μετα από 3 υποψηφιότητες για την δουλειά του ως Joey.








Ας απολαύσουμε τώρα μερικές αξέχαστες στιγμές της σειράς που αγαπήθηκε όσο λίγες!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου